Novinky Chata  Dřevěný kostelík Akce  Aktivity Galerie Partneři  Kontakt
english version



Tradiční akce na Prašivé

Svatby a rodinné oslavy

Chata Prašivá je oblíbeným místem pro svatby, narozeninové oslavy a další rodinné akce. Báječná atmosféra stylové dřevěné chaty, přátelský chatařský team a svěží horské prostředí Vám zaručují jedinečné zážitky a nezapomenutelné vzpomínky. Těšíme se na Vaši návštěvu. (foto: Ivan Korč)
zobrazit fotogalerii...

Pozorování Perseid na Prašivé

Astronomické večery na Prašivé pod vedením zkušeného astronoma. Po skončení povídání se pak v případě jasné oblohy přesuneme na louku, lehneme na trávu a povíme si spoustu zajímavostí o různých souhvězdích. K dispozici je hvězdářský dalekohled.
zobrazit fotogalerii...

Pálení čarodějnic na Prašivé

Tuto zapomenutou tradici z Prašivé obnovili noví chataři počínaje dubnem 2015, kdy se konal nultý ročník. Od té doby se akce koná každý rok. Tak nezapomeňte dorazit příště. Přistávací dráha pro košťata bude vyznačena velkou vatrou.
zobrazit fotogalerii...

Poutě na Prašivé

Tyto tradiční poutě jsou již po staletí nejvýznamnějšími akcemi, které se na Prašivé konají. Nádherná louka mezi historickou chatou a dřevěným kostelíkem je tak plná stánků s tradičními výrobky a v obležení stovek návštěvníků. Nenechte si ujít netradiční pouť v krásném horském prostředí. (archiv fotek Bohumila Víchy a Martina Stillera).
zobrazit fotogalerii...

Nejen s kočárky na Prašivou

Tato netradiční akce pro rodiny s dětmi je součástí projektu „Nejen s kočárky na vrcholy“, kdy se snažíme motivovat mladé rodiny k pohybu v přírodě a ukázat jim, že ani mimčo a kočárek není v tomto překážkou. Více o celém projektu a dalších termínech kočárkových akcí i na jiné kopce naleznete na: www.KocarkyNaVrcholy.cz nebo se staňte fanoušky naší facebookové skupiny: https://www.facebook.com/groups/483803838310209/

Ve spolupráci s Car-free rodinou Ubikových jsme pro Vás připravili několik tipů na výlet po okolí.
zobrazit fotogalerii...

Mikuláš

Lašský král s družinou na Mikuláše.
zobrazit fotogalerii...

Sraz historických lyžníků

Každou zimu se na Prašivou sjíždějí historičtí lyžníci v dobových oblecích a hlavně…. na historických lyžích. Tato netradiční událost je zábavou nejen pro samotné účastníky, ale i pro diváckou veřejnost. (archiv fotek Chaty Na Prašivé a organizátorů srazu lyžníků)
zobrazit fotogalerii...

Sraz veteránů

Každý rok až do roku 2017, obvykle v sobotu po Jiřím, se u nás na Prašivé konal sraz historických aut a motocyklů. Jednalo se o luxusní přehlídku různých vozidel z dob našich předků. Tradiční akce byla ukončena novým zákazdem vjezdu na Prašivou. Pěkné video z jedné z posledních akcí můžete zhlédnout zde: promo video z dílny Michala Návrata.
zobrazit fotogalerii...

zpět     nahoru     domů     tisk


Všechna práva vyhrazena / ©2018 Martin Stiller / admin / realizace nextWEB